Athleisure

Athleisure

Athleisure är en trend som är kopplad till modeindustrin. Athleisure innebär nämligen att man bär kläder som har tagits fram för att användas under träning och i andra atletiska sammanhang till vardags. Det har alltså blivit trendigt att bära träningskläder på jobbet, i avslappnade situationer och i samband med sociala tillställningar. Exempel på klädesplagg som hör till denna kategori är yogabyxor, tights och leggings som har en sportig design. Tanken bakom denna trend är att de träningskläder som vi tidigare bara har använt på gymmet nu har letat sig ut bland allmänheten och får en allt viktigare roll i våra garderober.

Det har alltså blivit trendigt att bära träningskläder på jobbet, i avslappnade situationer och i samband med sociala tillställningar.

Vissa menar att trenden började med att kvinnor använde yogabyxor vid andra tillfällen än vid utövning av yoga eller andra träningsformer. Andra hävdar att det istället började med att folk kunde börja använda yogabyxorna i flera olika situationer utan att behöva byta om, vilket innebar en ökad bekvämlighet eftersom man då till exempel inte längre behövde bära med sig en extra outfit för träningen till kontoret. Men är det då verkligen acceptabelt att bära yogabyxorna hela dagen lång? Nedan ger vi dig tre gyllene regler att förhålla dig till när du testar denna nya trend.

1. Följ de trender som gäller för säsongen

Tidigare fanns det inga trender inom träningskläder utan alla bar svar. Nu har det förändrats och vad som är trendigt förändras från säsong till säsong. Neutrala färger som svart, vitt och grått är dock alltid säkra alternativ om du inte är bekväm med starkare färger.

2. Investera i plagg som är både funktionella och stilfulla

Träningskläder är ofta gjorde av funktionsmaterial, vilket till exempel gör att de torkar snabbt. Det gör att dessa kläder inte bara är stilfulla utan samtidigt också funktionella.

3. Klä dig för tillfället

Även om du kan ta ut svängarna lite mer och i större utsträckning börja använda träningskläder i vardagen, gäller det fortfarande att klä sig smakfullt.