Badsalt

Så länge du inte bor på någon av våra kuster, har du inte direkt tillgång till naturligt havsvatten. Det är egentligen också bara på västkusten vi har havsvatten som innehåller en nästan lika hög salthalt som i de sju världshaven. I Östersjön är nämligen vattnet en blandning av salt- och sötvatten, vilken kallas för bräckt vatten. Och det kalla klimatet gör dessutom att vi bara kan bada i havet under de få sommarmånaderna.

Badsalt är därför en självklar basvara i varje hemmaspa värt namnet. Genom att tillföra salt i badet får du vad som kan liknas vid havsvatten. Badsaltet hjälper till med återuppbyggnaden av huden och påverkar hudens ämnesomsättning på ett positivt sätt. Genom att du badar med badsalt får din hy ett friskt utseende. Om du har ont i fötterna eller någon annan stans på kroppen, kan ett fotbad eller bad med badsalt göra susen. Badsaltet innehåller flera olika mineraler och bidrar till att avgifta kroppen. Saltet ger dig också extra energi och gör huden len och mjuk. Badsalt är också väldoftande och finns i många olika dofter. Saltets eteriska oljor hjälper dessutom till att motverka förkylning.

Avkoppling för hela kroppen

Efter en lång och stressig dag på jobbet finns det ingenting bättre än att ta ett varmt bad med ett väldoftande och hälsosamt badsalt. Badsaltet har en avslappnande men samtidigt stimulerande effekt och hjälper till att rena din kropp. Ett bad med badsalt fungerar också utmärkt som en avfjällande behandling, genom att huden stimuleras och döda hudlager avlägsnas från kroppen. Du bör ligga i badet i åtminstone 30 minuter för att på bästa sätt nyttja badsaltets välgörande effekter. Efter badet ska du inte duscha, utan för bästa effekt tar du först ett skönt bad med ett väldoftande badsalt. Därefter applicerar du en kroppspeeling på huden och sköljer sedan noggrant med vatten. Slutligen smörjer du in dig med massageolja som en avslutande touch.