Hälsodrycker för ett fräscht utseende

Dålig hy och trötthet får dig att se mer sliten ut än vad du behöver göra. Genom att byta ut den kalorifattiga, sockerhaltiga läskedrycken mot mer hälsosamma drycker kan du få en friskare hy och bli piggare, vilket ger dig ett fräschare utseende. En uttorkad hy kan lätt se äldre ut än vad den är. Ett bra sätt att tillföra kroppen vätska på, och motverka uttorkning, är att dricka kokosnötsvatten. Kokosnötsvattnet tillför dig elektrolyter, vilka liknar de som används för att skapa balans i blodet. Det motverkar också olika sjukdomar som framför allt i fattigare delar av världen kan uppstå vid uttorkning, såsom kolera, dysenteri och influensa.

Juicer gjorda på frukt och grönsaker, tillredda med rätt kombinationer av dessa, kan hjälpa dig att rena blod och vävnader samt återställa balansen i kroppen. Detta ger både en hy som ser yngre och fräschare ut samt ger dig en ökad energi. Den bästa grönsaken för att ge huden en boost sägs vara gurka. Eftersom gurkan består av över 90 procent vatten, är den ett naturligt svalkande och hydrerande livsmedel. Gurkor innehåller dessutom mycket mineraler som exempelvis kalium, magnesium och kiseloxid. Dessa tros kunna bidra till en mer ungdomligt glänsande hy. En juice gjord på en till två gurkor och ett litet äpple (för söthetens skull) kan ge din hy en helt ny fräschhet.

Tips på hälsodryck

Andra faktorer som får hyn att se äldre ut är stress, fria radikaler, samt för lite motion och för dålig sömn. Genom att äta juicer som innehåller frukter och grönsaker fyllda med antioxidanter kan du motverka hudens ålderstecken. Drick en juice gjord på följande ingredienser för att få din hy att se lite yngre ut:

  • 3,5 dl vatten, mjölk eller aloe vera-juice
  • 2,5 dl blåbär
  • 1,5 dl jordgubbar
  • Ett stort blad grönkål (med den tjocka stammen borttagen)
  • En halv medelstor rödbeta